Nederlands

Unbound Virtual Reality

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Top VR Game Aanbevelingen Voor VR Arcade

Een virtual reality arcade is een toffe plek om de nieuwste VR-games te kunnen spelen en beleven. Maar wat maakt een virtual reality arcade anders dan het spelen van een virtual reality game thuis?

Ten eerste is de algehele sfeer van een virtual reality arcade natuurlijk heel anders dan wanneer je een VR-game vanuit huis speelt. Een virtual reality arcade is vaak vanaf de grond of aan ingericht om spelers de beste VR-beleving die mogelijk is te geven. Dit is niet alleen terug te vinden in de gave - vaak wat futuristische - aankleding van de arcade, maar ook in de selectie van het aanbod van VR-spellen.

VR Arcade games zijn over het algemeen spellen die een hoge mate van speelbaarheid hebben en relatief eenvoudig zijn om te spelen. Veel spelers die voor het eerst naar een VR Arcade gaan hebben nog geen ervaring met virtual reality gaming. VR Arcade spellen zijn daarom vaak zo ingericht dat de controllers eenvoudig zijn om te beheersen en spelers direct een gevoel krijgen dat ze goed zijn in het spel.

In deze blog lichten wij onze favoriete VR Arcade games toe, zodat iedere VR enthousiasteling of professionele VR Arcade altijd een goed aanbod aan de leukste en meest succesvolle VR Arcade spellen tot zijn beschikking heeft. Het overzicht is onderverdeeld in de volgende categorieën: VR Arcade games, VR Experience games, VR Escape Room games, multiplayer/co-op games en thema games.

VR Arcade games

VR Arcade games kenmerken zich door snelle en relatief eenvoudige gameplay. Spelers hebben snel door wat ze moeten doen en kunnen het spel snel doorwisselen als ze met meerdere spelers zijn.

Beat Saber

Beat Saber is wellicht bij iedere VR speler wel bekend. Het immens populaire spel is een combinatie van Star Wars en een ritme-game. Dit klinkt wellicht voor de niet-gamer wat vreemd, maar blijkt in de praktijk een extreem succesvolle formule te zijn. In Beat Saber is het doel om met twee lichtzwaarden (lightsabers) de rode en blauwe blokjes op het juiste ritme en in de juiste richting op te slaan. Het succes van Beat Saber ligt in de simpliciteit hiervan: je hoeft als speler geen ervaring in het spel te hebben en je hoeft geen ingewikkelde knoppen te leren. Nadat je een level hebt uitgespeeld, ontvang je direct een high-score die je kunt vergelijken met je vrienden.

Voor wie: spelers die houden van competitie en/of voor het eerst kennismaken met virtual reality.

Download Beat Saber hier!

SUPERHOT VR

In SUPERHOT VR waan je jezelf in een slow-motion wereld. De tijd in deze wereld staat stil zo lang jij stil staat. Maar zo gauw je in de gamewereld gaat bewegen, zul je merken dat de wereld van SUPERHOT VR ook in beweging komt! Dit zorgt voor een unieke ervaring, omdat je als speler zijnde ineens je eigen lichaam moet gebruiken om invloed te hebben op het spelverloop. De gameplay van SUPERHOT VR is wat ingewikkelder voor spelers die voor het eerst een VR game spelen, maar wanneer een gebruiker het spel eenmaal door heeft is SUPERHOT VR zeker weten een aanrader om in een VR Arcade aan te bieden!

Voor wie: spelers die al houden van actie spelletjes en ervaringen hebben met virtual reality en/of gaming.

Download SUPERHOT VR hier!

Space Pirate Trainer

Space Pirate Trainer is ook een spel dat echt is ontwikkeld voor snelle gameplay. In Space Pirate Trainer ben jij een space pirate die zich moet verdedigen tegen robots en aliens die je van alle kanten willen aanvallen. Als space pirate ben je uitgerust met een lasergun en een schild en kun je jezelf in alle hoeken manoeuvreren om de inkomende storm van kogels te ontwijken. Space Pirate Trainer is ook een spel dat erg gemakkelijk is om te spelen, maar wel uitdagend genoeg is om ook te blijven spelen en jezelf te willen verbeteren.

Voor wie: spelers die op zoek zijn naar een shooter en zich helemaal willen inleven in de virtuele wereld.

Download Space Pirate Trainer hier!

Racket: Nx

Racket: Nx is een sport/ritme spel waarin de speler met een tennisracket de bal op de juiste manier tegen de muur moet slaan. Het is een snel spel waar je als speler goede reflexen voor moet hebben. Het spel leent de succesvolle elementen uit Beat Saber en is daarom een goede tegenhanger van het spel. In Racket: Nx is het ook mogelijk om online te spelen, dus je kunt zelfs een vriend of vriendin uitdagen voor een potje virtual reality tennis!

Voor wie: spelers die een actieve game willen spelen.

Download Racket: Nx hier!

Shooty Fruit

Shooty Fruit is een VR game waar chaos centraal staat. In het spel ben jij een kassamedewerker in een supermarkt. Je bent rustig je werk aan het doen en de producten aan het scannen, terwijl je ineens wordt aangevallen door hordes aan fruit..! Gelukkig heb je twee grote pistolen in je hand en kan je tijdens het scannen door de verschillende fruitsoorten een kopje kleiner maken. Shooty Fruit is een combinatie tussen Job Simulator en Space Pirate Trainer. Het spel neemt zichzelf niet al te serieus en is juist daarom een heel erg leuk spel om te spelen.

Voor wie: spelers die een niet al te serieus spel willen spelen en vooral veel plezier willen maken.

Download Shooty Fruity hier!

VR Experience games

Een VR Experience game is een spel waarbij de speler weinig met de controllers hoeft te doen, maar alleen de headset hoeft op te zetten en zich direct in een compleet andere wereld waant.

theBlu

theBlu is een ervaring die iedere VR-speler wel een keer ervaren moet hebben. In theBlu waan je je in de mooie en mysterieuze onderwaterwereld van de oceaan. Je kunt er als speler voor kiezen om passief in de wereld plaats te nemen en het prachtige aanzicht om je heen te bekijken, maar je kunt ook zelf actief op zoek gaan naar het avontuur. Zo kan je in theBlu er voor kiezen om oog in oog met een van de grootste walvissen te komen te staan, maar je kan er net zo goed voor kiezen om in alle rust te genieten van mooie koraalriffen of rustgevende schildpadden die over je heen komen zwemmen.

Voor wie: spelers die nog geen enkele ervaring hebben met virtual reality en/of die geen "spelletje" willen spelen.

Download theBlu hier!

Richie's Plank Experience

Richie’s Plank Experience is een van de meest succesvolle experience spellen van dit moment. In Richie’s Plank Experience is het jouw doel om met de lift in een hoog gebouw omhoog te gaan. Wanneer je eenmaal op de top bent, gaan de liftdeuren open en zie je een houten plank voor je. Het enige wat je hoeft te doen: loop naar het einde van de houten plank. Klinkt simpel genoeg, maar blijkt toch voor de meeste gebruikers lastiger dan je zou denken. Met name voor mensen met hoogtevrees is Richie’s Plank Experience een hele uitdagende ervaring.

Voor wie: spelers die geen hoogtevrees hebben.

Download Richie's Plank Experience hier!

Ultimate Booster Experience

Ultimate Booster Experience is de ultieme virtual reality simulatie voor mensen die niet bang zijn voor grote hoogtes of snelheden. De Ultimate Booster is een extreme simulatie die zelfs de stoerste mannen en vrouwen doet omvallen. In de Ultimate Booster Experience kun je kiezen uit verschillende soorten rollercoasters en andere attracties. Maar let op: sommige mensen zijn gevoeliger voor simulatie spellen dan andere mensen. Laat gebruikers daarom zo veel mogelijk zittend spelen om te voorkomen dat iemand valt of misselijk wordt.

Voor wie: spelers die niet bang zijn voor hoogtes en snelheden en/of die niet snel misselijk worden.

Download Ultimate Booster Experience hier!

VR Escape Room games

Een Escape Room is een ruimte met ingewikkelde puzzels waarin je als speler zo snel mogelijk moet zien te ontsnappen. In de fysieke wereld ben je vaak gelimiteerd door de ruimte, maar in de virtuele wereld kun je alles doen wat je maar wilt.

A Fisherman's Tale

A Fisherman's Tale is op dit moment een van de meest meeslepende en intense VR Escape games van dit moment. Het is niet zozeer een kamer waaruit je probeert te ontsnappen, maar in A Fisherman's Tale probeer je door het mysterieuze verhaal heen te lopen. De virtuele wereld komt in dit spel erg goed tot zijn recht en zal menig speler, zelfs degene met vr-ervaring, zeker weten doen verbazen. A Fisherman's Tale is daarom een hele leuke game om aan te bieden aan de meer ervaren VR-gebruikers.

Voor wie: spelers die ervaring hebben met virtual reality en op zoek zijn naar een uitdagende puzzel game. Het complete verhaal duurt ongeveer 50 minuten tot 1 uur.

Download A Fisherman's Tale hier!

OK Bob

OK Bob is een korte VR escape room die de speler een beklemmend gevoel geeft. De escape room is in ongeveer 20 minuten uit te spelen en bied een interessante uitdaging voor iedereen. De game kenmerkt zichzelf als 'atmosferisch' en dat merk je direct wanneer je gaat spelen. Zorg er voor dat je koptelefoon goed op het hoofd zit, want wanneer je de VR-bril op hebt merk je dat je helemaal opgezogen wordt in de game en hem het liefst in 1 keer uitspeelt.

Download OK Bob hier!

Assassins Creed: The Lost Pyramid en Beyond Medusas Gate

Assassins Creed: The Lost Pyramid en Assassins Creed: Beyond Medusas Gate zijn professionele VR escape room games gemaakt door game developer Ubisoft. De games zijn geschikt om met meerdere spelers te kunnen spelen. Door samen te werken kun je in een groep de uitdagende puzzels oplossen en jezelf door de spannende wereld van Assassins Creed worstelen. Om de VR escape rooms van Ubisoft te kunnen gebruiken dien je in direct contact te komen met Ubisoft en een aanvraag te doen voor het spel.

Voor wie: spelers die een met meerdere personen een uitdagende escape room willen doen.

Voor wie: spelers die ervaring hebben met VR en een spannende escape room willen spelen.

Download Assassins Creed hier!

VR Multiplayer en co-op games

Een VR Multiplayer game is een spel dat je met meerdere personen tegelijkertijd kunt spelen. Je kunt elkaar daadwerkelijk zien in de virtuele wereld en kunt elkaar helpen door goed samen te werken. Een multiplayer game is een echte must-have voor iedere VR Arcade.

Tower Tag

Tower Tag brengt nieuw leven in het 'ouderwetse' lasergamen! Met Tower Tag ga je in de virtuele wereld aan de gang met een lasergun en probeer je jouw tegenstanders zo snel mogelijk uit te schakelen. Het gave aan Tower Tag is dat je het spel lokaal multiplayer kunt spelen, dus dit is ideaal om te gebruiken in een VR Arcade waar je snel een game met meerdere spelers wilt starten. Tower Tag is tevens volledig compatibel met de producten van bHaptics, dus ook voor haptische feedback zit je goed met dit spel.

Voor wie: spelers die een multiplayer shooter game willen spelen en/of met haptische feedback willen spelen.

Download Tower Tag hier!

Arizona Sunshine

Arizona Sunshine behoort tot de absolute top op het gebied van virtual reality gaming. Arizona Sunshine is een zombie-shooter waarin spelers zich door een wereld vol met zombies moeten zien te worstelen. Op sommige plekken moet je samenwerken om een puzzel op te lossen, terwijl je op andere momenten elkaar moet redden van de zombies die achter jullie aan komen rennen. Arizona Sunshine is met 3 spelers tegelijkertijd te spelen.

Voor wie: spelers die met meerdere spelers een shooter willen spelen.

Download Arizona Sunshine hier!

Sam & Dan: Floaty Flatmates

Sam & Dan: Floaty Flatmates is een co-op game waarin twee spelers tegenover elkaar staan. De spelers kunnen elkaar in de virtuele zien en moeten het voor elkaar zien te krijgen om naar elkaar toe te gaan. Dit gaat natuurlijk niet gemakkelijk en om bij elkaar te komen moeten de spelers samenwerken om een paar leuke puzzels op te lossen. Sam & Dan: Floaty Flatmates is gratis te downloaden en is ontzettend leuk om in gezelschap te spelen.

Voor wie: spelers die samen een spel willen spelen en/of puzzels willen oplossen.

Download Sam & Dan: Floaty Flatmates hier!

Takelings House Party

Takelings House Party is een co-op spel die gemaakt is om met een groep vrienden te spelen. In Takelings House Party zet 1 iemand uit de groep een VR-bril op en kan de rest van de groep met behulp van hun eigen smartphone invloed uitoefenen op het spel. Zo kunnen de spelers op hun smartphone kleine poppetjes besturen die de spelers met de VR-bril op moet proberen te vangen. Dit is vooral leuk om met een grotere groep te spelen. Het spel ondersteunt tot maximaal 8 spelers op hun smartphone.

Voor wie: spelers in een grote groep die interactief bezig willen zijn.

Download Takelings House Party hier!

Diederik Hermsen- XR Product Specialist

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact met ons op! Onze specialisten helpen je graag verder.

Stuur een bericht Bekijk onze andere blogs

is toegevoegd aan je winkelmandje.