Nederlands

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Beheer van Virtual Reality-brillen nu nog eenvoudiger met ArborXR

De onstuitbare opmars van Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) in het bedrijfsleven is een boeiende ontwikkeling. Maar veel managers ontdekken na verloop van tijd een probleem: het enthousiasme over dit soort systemen en devices zakt weg omdat ze niet aan de verwachtingen voldoen. Aanpassingen kosten veel tijd en geld. De gehoopte efficiency verdampt en ervoor in de plaats groeit frustratie. ArborXR en Unbound XR hebben de oplossing.

Wist je dat? Unbound XR is officieel partner van ArborXR. Wij helpen graag met de implementatie en installatie van ArborXR bij uw bedrijf of organisatie! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag vrijblijvend een demonstratie en gratis licentie aan.

Bij het gebruik van VR/AR-systemen (samengevat tot XR - Extended Reality) investeren organisaties in deze prachtige technologie en merken vervolgens dat de implementatie en het gebruik ervan niet zo eenvoudig zijn. Ideaal zou zijn dat medewerkers een VR-bril opzetten en er probleemloos mee aan de slag gaan. De realiteit is anders: vaak moeten gebruikers wachten op een update of scrollen ze eindeloos door de app-bibliotheek om de toepassing te vinden die ze in hun werk nodig hebben. Letterlijk: dat werkt niet.

"ArborXR bedient meer dan 800 bedrijven; de expertise van het bedrijf spreekt voor zich. We zijn er trots op dat we samen een toonaangevende oplossing kunnen bieden voor bedrijven die VR & AR-implementaties willen schalen." - Scott Rawlings, XR Software & Platform Senior Product Manager at HP Inc.

Unieke methode van ArborXR

ArborXR ontwikkelde een unieke methode om vanaf één locatie meerdere apparaten te koppelen. Dat helpt organisaties om de implementatie en het gebruik van VR- en AR-brillen te vereenvoudigen. Als official partner van ArborXR is Unbound XR de ideale partij om ondernemingen probleemloos en efficiënt te laten werken met de technologie van de toekomst.

Zo werkt ArborXR

ArborXR is een mobile device managementsysteem (MDM). Het koppelt XR-apparaten (bijvoorbeeld VR-, AR- en MR-brillen) via een online platform vanaf één specifieke computer. Updates worden vervolgens vanuit dit platform doorgevoerd naar alle gekoppelde apparaten.

Maar ArborXR heeft natuurlijk meer voordelen. Het systeem biedt ook een op maat te maken kiosk-mode launcher. Deze launcher is het startscherm wanneer een gebruiker de bril opzet. Bij onder meer de Oculus Home is dit startscherm het vertrekpunt voor instellingen, apps, de developermode en de aan-/uitknop. Maar gebruikers die nog geen ervaring hebben met de XR-technologie, willen snel aan de slag met de juiste apps. De kiosk-launcher van ArborXR helpt medewerkers om naar eigen inzicht de juiste apps te vinden in het startscherm. Hiermee voorkomen zij dat medewerkers de verkeerde apps aanklikken en lang moeten wachten op het opstarten van de bril.

Inrichten naar eigen smaak

Bovendien is het design van het startscherm eenvoudig naar eigen smaak in te richten. Wie bijvoorbeeld een zelfgemaakte 360-gradenfoto aan het startscherm wil toevoegen om een professionele virtuele omgeving te creëren, kan binnen een paar minuten aan de slag.De voordelen van ArborXR

Hierboven hebben we al enkele voorbeelden gegeven van wat het ArborXR device management platform precies kan. Maar er zijn nog zo veel meer handige functionaliteiten verstopt in het programma! In grote lijnen kenmerkt ArborXR zich door drie pijlers:

1. Het managen van XR apparaten

 • Het handmatig beheren van alle apparaten binnen een organisatie is haast onmogelijk. Met ArborXR kun je alle verschillende AR en VR apparaten online instellen, de instellingen van een afstandje configureren, de software up-to-date houden en inzien hoeveel apparaten er precies in omloop zijn.
 • De software van ArborXR is gemaakt voor gemak en eenvoud. Er komt dus geen lastige installatie bij kijken waarbij je uren per headset bezig bent om deze met het systeem te koppelen. Het is slechts een kwestie van de VR bril die je aan ArborXR wilt toevoegen even met een kabeltje te koppelen aan de PC of laptop en klaar!
 • ArborXR werkt met alle gangbare VR, AR en MR headsets. Onder andere de brillen van Oculus / Meta, Pico, HTC VIVE, Vuzix, RealWear, DPVR en meer. Bekijk hier de hele lijst met XR brillen die compatibel zijn met ArborXR.
 • Beheer op afstand instellingen zoals WiFi-configuraties en machtigingen, en installeer content rechtstreeks op de brillen waarop je dit geïnstalleerd wil hebben. Dit kan op individuele VR brillen of direct op groepen VR brillen tegelijkertijd.
 • Installeer en controleer altijd de laatste software van de VR brillen. En in het device management systeem is de ‘gezondheid’ van de brillen ten alle tijden te controleren. Zo kun je precies zien hoeveel batterijvermogen de headset nog heeft, wat de laatste beveiligingsupdate is geweest en zelfs hoeveel graden de bril is.

2. Het managen van XR content

 • Installeer games en applicaties vanaf een centraal punt. Zo kun je precies ziet welke applicaties op welke headset staan en krijgt je direct inzicht in de status van de applicatie. Zo sta je nooit meer voor een verrassing wanneer je de headset opzet en de applicatie ineens moet updaten.
 • Upload je eigen content via ArborXR. Het is natuurlijk mogelijk om al bestaande applicaties en games aan het softwareplatform van ArborXR toe te voegen, maar als je een eigen applicatie zoals een training of andere toepassing hebt ontwikkeld, dan kun je deze ook eenvoudig aan ArborXR toevoegen en deze op afstand aan de VR bril toevoegen.
 • Installeer en update meerdere applicaties en content tegelijkertijd, wanneer jij dat wilt. Wil je bijvoorbeeld dat iedere VR bril standaard een introductie-video erop heeft staan? Dan kun je deze heel gemakkelijk van het centrale punt op alle VR brillen die zijn aangesloten installeren. En je kan helemaal zelf bepalen wanneer en op welke tijd je dit wilt doen.
 • ArborXR ondersteunt de meeste bestand typen. Installeer eenvoudig apps (Android APK’s) met .obb support, video’s (MP4, 360-video) of andere bestand typen (.txt., .jpeg, .json, etc.).

3. Het verhogen van de gebruikerservaring

 • Maak de VR headset helemaal naar eigen wens met een custom launcher. Zo kun je volledig naar eigen inzicht het startscherm van de VR brillen inrichten. Denk hierbij aan bepaalde apps die je wilt weergeven (of juist niet), het toevoegen van een eigen logo en zelfs het toevoegen van een eigen (360 graden) achtergrond.
 • Het vereenvoudigen van het startscherm heeft als voordeel dat de gebruiker minder snel afgeleid en afgeschrikt wordt door de vele mogelijkheden van de VR bril.
 • Kiosk-modus maakt het mogelijk om gebruikers direct de juiste applicatie te laten aanklikken. En bepaalde instellingen zijn uit te zetten, zo voorkom je dat gebruikers (bewust of per ongeluk) in de instellingen gaan zitten en iets aanpassen.
 • Heb je toch iets uitgezet waar de gebruiker achteraf gezien wel bij moet? Geen probleem. Want dit is gewoon via het ArborXR online platform aan te passen. Of je kunt het zo instellen dat er eerst in pincode ingevoerd dient te worden om naar de instellingen te gaan. Zo ben je altijd vrij om toch nog aanpassingen te doen waar dat nodig is.ArborXR werkt met een groot aanbod aan VR en AR brillen

ArborXR is te gebruiken met iedere gangbare (standalone) VR en AR bril. Op dit moment werkt ArborXR (nog) niet met PC VR Headsets. Alle ArborXR compatibele headsets zijn:

 • Oculus Meta (Quest 1, Quest 2)
 • Pico (Pico G2 4K, Neo 2, Neo 2 Eye, Neo 3 Pro, Neo 3 Pro Eye)
 • HTC VIVE (VIVE Flow, VIVE Focus Plus, VIVE Focus 3)
 • DPVR (P1, P1 Pro, P1 Pro 4K, P1 Pro Ultra 4K)
 • Vuzix (M300XL, M400, M4000, Vuzix Blade, Shield)
 • RealWear (HMT-1, HMT-1Z1, Navigator 500)

ArborXR prijzen

Het Starter abonnement van ArborXR begint bij €7 per maand per device. Wanneer blijkt dat ArborXR is een goede oplossing is voor de device management, dan kan er gekozen worden voor een Essential of Enterprise abonnement. De kosten hiervoor variëren tussen de €10 voor het Essential-abonnement en €14 per maand voor het Enterprise abonnement. Deze kosten worden gemaakt per gekoppelde headset. Bij het standaard abonnement zijn de functies hetzelfde als bij het gratis abonnement.

Het Enterprise abonnement heeft enkele extra functies t.o.v. het gratis en standaard abonnement. Zo is het bij het premium abonnement mogelijk om op afstand mee te kijken met de headset die is gekoppeld aan ArborXR (remote view). Daarnaast zijn er bij het Enterprise abonnement verschillende rollen aan gebruikers te geven waardoor het, met name in een grotere organisatie, wat beter te managen is wie wat kan doen en aanpassen in de software.

Bekijk alle actuele prijzen van ArborXR hier.

ArborXR uitproberen? Dat kan!

Ben jij, of jouw bedrijf, op zoek naar een device management platform en klinkt ArborXR als dé oplossing waar je naar op zoek bent? Neem dan contact met ons op! Wij voorzien je graag van meer informatie en helpen graag met de installatie en implementatie van ArborXR. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten.

En hebben jullie de VR of AR brillen al in bezit maar wil je toch graag aan de slag met ArborXR? Ook dat is geen probleem! Onze gecertificeerde ArborXR-trainer kan langskomen op locatie om een kleine uitleg of uitgebreide training te geven over ArborXR en/of de headsets. Zo is iedereen binnen de organisatie op de hoogte van hoe ArborXR werkt en voorkom je dat de VR brillen ongebruikt in de kast blijven liggen.


Vraag direct een offerte aan Neem contact op met onze specialist


Veelgestelde vragen over ArborXR

 • Wat is ArborXR?

  ArborXR is een XR device management systeem. Dit betekent dat je meerdere XR brillen (VR, AR en MR) kunt aansluiten op dit systeem en deze centraal kunt beheren.

 • Waarom kiezen voor ArborXR?

  ArborXR maakt het mogelijk om meerdere XR brillen vanaf een centraal punt te beheren. ArborXR maakt het onder andere mogelijk om alle aangesloten XR brillen te installeren, updaten, analyseren en controleren. Dit maakt het voor bedrijven en organisaties makkelijker om grote aantallen XR brillen te gebruiken.

 • Welke VR en AR apparaten ondersteunt ArborXR?

  ArborXR ondersteunt de meest populaire All-In-One headsets van dit moment. Dit omvat onder andere de XR brillen van: Meta, Pico, HTC VIVE, DPVR, Vuzix, RealWear en meer.

 • Welke bestanden ondersteunt ArborXR?

  ArborXR ondersteunt de meeste bestand typen, zoals Android APK’s met .obb support, video’s (MP4, 360-video) of andere bestand typen (.txt., .jpeg, .json, etc.).

 • Kan ik als gebruiker ook nieuwe content ontvangen van mijn software ontwikkelaar?

  Jazeker! ArborXR staat u toe om veilig inhoud en updates te ontvangen van uw externe software leveranciers.

 • Kan ik als ontwikkelaar nieuwe content sturen naar mijn klanten sturen die gebruik maken van ArborXR?

  Jazeker! ArborXR is vanaf het begin ontworpen met dit doel voor ogen en laat u toe meerdere organisaties aan uw portaal toe te voegen voor een veilige groepering van inhoud, toestellen en gebruikers.

 • Kan Unbound XR mij ook helpen bij de installatie van ArborXR?

  Jazeker! Onze specialisten staan graag voor u klaar. Onze hulp kan bestaan uit telefonisch contact met een korte uitleg over (het gebruik van) ArborXR, maar we kunnen het natuurlijk ook veel uitgebreider aanpakken door bij u langs te komen op locatie om een demonstratie van ArborXR te geven!

 • Is ArborXR een goed alternatief voor Oculus voor Business?

  Jazeker! Zoals bekend is Oculus (Meta) onlangs gestopt met het aanbieden van Oculus voor Business-software. Alle mogelijkheden die in Oculus voor Business zaten kunnen ook met de software van ArborXR gedaan worden. Dit maakt van ArborXR een perfect alternatief voor Oculus voor Business.

 • Hoe veilig is ArborXR?

  ArborXR is cloudgebaseerd en werd gebouwd met de beveiligingsbehoeften van ondernemingen in het achterhoofd. Het is dus 100% veilig om ArborXR te gebruiken.

 • Ondersteunt ArborXR ook PC VR Headsets?

  Op dit moment ondersteunt ArborXR alleen all-in-one headsets, zoals Oculus Meta Quest 2 en HTC VIVE Focus 3.

Support formulier

Diederik Hermsen- XR Product Specialist

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact met ons op! Onze specialisten helpen je graag verder.

Stuur een bericht Bekijk onze andere blogs

is toegevoegd aan je winkelmandje.