Nederlands

Unbound Virtual Reality

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Educatieve VR spelletjes en applicaties voor scholen en onderwijs

Vandaag de dag is virtual reality toegankelijker dan ooit. Je hebt slechts een VR-bril nodig (al te krijgen v.a. €19,95) en kunt direct - vaak zelfs gratis - aan de slag gaan met het laten zien van educatieve Virtual Reality applicaties!

Smartphone VR brillen

Het is wel belangrijk om te weten dat er verschil zit in het type virtual reality-bril dat je gebruikt. Zo zijn de goedkopere virtual reality-brillen vaak brillen waar je een smartphone in moet schuiven. Deze brillen worden 'Smartphone VR brillen' genoemd. Dit is een leuke eerste stap in de virtuele wereld, maar laat voor het echte wów-gevoel nog te wensen over. Een mobiele VR bril is wel erg geschikt om bijvoorbeeld simpele virtual reality video's te laten zien. Zo kun je bijvoorbeeld 360 graden video's op youtube eenvoudig weergeven op een smartphone. Een leuk voorbeeld hiervan is de youtube video 'surrounded by lions'. Een andere mogelijkheid die je hebt bij het gebruiken van een mobiele VR-bril, is dat je zelf een 360 graden video kunt maken en afspelen. Gebruik hiervoor een speciale 360 graden camera en speel dit filmpje af op je smartphone terwijl deze in de VR-bril zit.

Standalone VR brillen

Toch op zoek naar een wat echtere virtual reality-ervaring? Dan kom je al gauw uit bij een standalone VR-bril. Deze brillen lijken al meer op de VR-brillen die mensen in gedachten hebben wanneer ze denken aan Virtual Reality. Een standalone bril is een VR-bril waarin de processor in de bril zelf zit. Waar je bij een mobiele VR-bril dus een smartphone in de bril moet schuiven, is dit bij een standalone VR-bril niet nodig. Het grote voordeel van deze bril is dat je ook geen (dure) computer nodig hebt om een leuke virtual reality-experience te ervaren. Er zijn namelijk al een heleboel applicaties ontwikkeld die goed geschikt zijn voor dit type headset! Een leuke voorbeeld hiervan is de VR-applicatie 'Anne Frank House VR'. In deze app ga je terug naar 1942 - de periode waarin Anne Frank ondergedoken zat in het voormalig Anne Frank Huis. Dit is een award-winning educatieve VR-applicatie die zeer goed laat zien waar virtual reality toe in staat is en hoe het ingezet kan worden voor educatieve doeleinden. 

Toch op zoek naar een nog grafisch betere ervaring? Dan is de Oculus Quest de juiste headset om educatief in te zetten. Het verschil tussen de Oculus Quest en Oculus Go zit hem met name in de grafische kracht die de VR-bril kan leveren. Waar de Oculus Go met name geschikt is om simepele VR-applicaties en video's op af te spelen, kunnen wij de Oculus Quest aanraden wanneer je jouw les meer wil richten op gaming of anderzijds grafische content (zoals het zelf ontwikkelen van VR-applicaties). Met de Oculus Quest kun je namelijk ook fysiek rondlopen in de ruimte. Een leuk voorbeeld hiervan is de VR-applicatie 'Apollo 11'. In deze game maak je uit het perspectief van een astronaut de eerste NASA vlucht en maanlanding mee. Een applicatie als dit is meer geschikt voor de Oculus Quest VR-bril dan voor de Oculus Go, omdat ten eerste de Oculus Quest touch-controllers heeft, waarmee je met de virtuele ruimte kunt interacteren. En ten tweede omdat de Oculus Quest meer grafische kracht kan leveren, waardoor de game er een stuk beter uitziet en zich vloeiender afspeelt.

Actieve VR brillen

Met een actieve VR bril spreek je over een virtual reality-bril die je aansluit op een computer. Deze brillen maken gebruik van de grafische kaart van de computer, waardoor er veel meer grafische kracht geleverd kan worden. Dit resulteert in een stuk scherpere beeldweergave in vergelijking met een mobiele of standalone VR-bril. De juiste keuze van een actieve VR bril hangt af van de dingen die je er mee wil doen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een VR-bril die je even gemakkelijk op kunt zetten en waar je in de basis virtual reality-applicaties en games op kunt spelen? Dan is de Oculus Rift S bijvoorbeeld een goede optie. Maar zoek je iets professionelers en wil je ook eigen applicaties kunnen ontwikkelen en afspelen op de headset? Dan raden wij de HTC Vive Pro aan.

De keuze van de VR-bril heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van de bril, maar ook met een aantal andere randzaken en voorwaarden. De HTC Vive Pro is bijvoorbeeld een VR-bril die uitermate geschikt is voor professionele gebruikers. Dit heeft te maken met het feit dat deze bril is ontwikkeld voor de professionele en commerciële markt. De tracking vindt met behulp van externe sensoren. Dit heeft als voordeel dat de tracking een stuk betrouwbaarder is dan wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van externe sensoren. Daarbij hanteert HTC een aparte regeling met betrekking tot zakelijke VR-gebruikers. Bij het aanschaffen van een HTC Vive Pro VR-bril of complete set, dien je gelijk in het bezit te zijn van een Advantage Service. Met deze service kun je gebruik maken van een snellere reparatie/garantie-service wanneer een van de HTC producten onverhoopt kapot gaat tijdens zakelijk gebruik.

Met betrekking tot VR applicaties en games zijn de games wat uitgebreider in vergelijking met smartphone en standalone VR-brillen. Omdat de grafische kracht van de bril hoger ligt, worden de applicaties een stuk mooier en vaak ook uitgebreider. Een leuke VR-applicatie voor de HTC Vive is bijvoorbeeld 'The Body VR: Journey Inside a Cell'. In deze applicatie ga je letterlijk op reis in het menselijk lichaam en ontdek je gaandeweg welke onderdelen zich in het lichaam bevinden, op welke locatie ze zitten en ook hoe het er precies uitziet. 

Aanbevolen educatieve VR applicaties en games

1. The VR Museum of Fine Art

Als je de hele dag hebt getraind om een ​​ruimtepiraat te zijn en fantastische constructies bouwt, is het Museum je ticket voor een welverdiende pauze. Omring jezelf met sculpturen en schilderijen op schaal 1: 1 en we zullen het niemand vertellen als je de koopwaar aanraakt! Geen touwbarrières of glazen wanden hier. Voel je vrij om de kunstwerken te verkennen zoals jij wilt. Met Roomscale VR kun je rondlopen, onderduiken en zelfs de levensgrote figuren knuffelen.

Download The VR Museum of Fine Art voor Steam hier (gratis).

2.1943 Berlin Blitz

In september 1943 stapte een BBC-verslaggever in een vliegtuig tijdens een geallieerde bombardement op Berlijn. De ongelooflijke opname waarmee hij terugkeerde, vormt de basis van deze adembenemende ervaring van BBC Northern Ireland en Immersive VR Education, waardoor je in een Lancaster-bommenwerper komt terwijl deze een gevaarlijkste reis aflegt.

Download 1943 Berlin Blitz voor Steam of Oculus hier (gratis).

3. InMind VR

InMind is een kort wetenschappelijk avontuur met arcade-elementen ontworpen voor de Oculus VR. Met deze eerste demo kan de speler de reis in de hersenen van de patiënt ervaren op zoek naar de neuronen die een psychische stoornis veroorzaken. Duik onder in de microwereld en ervaar de wonderen van de menselijke geest.

Download InMind VR voor Steam of Android hier (gratis).

4. Mondly: Learn Languages

Ervaar de meest geavanceerde manier om talen te leren vanuit uw luie stoel. Mondly VR is een perfecte aanvulling op Mondly's belangrijkste app voor het leren van talen, zodat je alles wat je leert kunt oefenen. Onze virtuele personages laten je zien hoe leuk leren kan zijn! U krijgt onmiddellijk feedback over uw uitspraak, suggesties die uw vocabulaire verrijken en verrassingen die het leren van een taal met Mondly VR transformeren in een unieke ervaring. Neem deel aan realistische dialogen geïnspireerd door authentieke evenementen: maak vrienden in de trein naar Berlijn, bestel diner in een Spaans restaurant, check in bij een hotel in Parijs. Bouw uw vloeiendheid in 30 talen: Engels, Spaans, Duits, Frans, Italiaans, Arabisch, Russisch, Koreaans, Japans, Chinees en meer.

Download Mondly: Learn Languages voor Steam, Oculus of Android hier (€3,89 - €6,59).

5. Nefertari: Journey to Eternity

In de legendarische Vallei der Koninginnen in Egypte ligt het graf van koningin Nefertari, een van de meest gedetailleerde vensters van de moderne wereld in de reis van de oude Egyptenaren naar het hiernamaals. Nu heeft de nieuwste technologie het mogelijk gemaakt om het graf van Nerfertari digitaal te scannen met millimeternauwkeurigheid. Stap voor het eerst in het legendarische graf en laat je onderdompelen in het verhaal van de kunst, geschiedenis, constructie en mythologie door interactieve elementen.

Download Nefertari: Journey to Eternity voor Steam en Oculus hier (gratis).

6. VirtualSpeech

De VirtualSpeech-app helpt je soft skills te verbeteren door te oefenen in realistische VR-scenario's. De trainingsruimtes omvatten spreken in het openbaar, verkooppraatjes, netwerken, zakelijke verhalen vertellen en mediatraining. Door met VirtualSpeech te oefenen kunnen studenten of leerlingen op een leuke en toegankelijke wijze oefenen met spreken in het openbaar. 

Download VirtualSpeech voor Oculus en Android hier (gratis).

7. Sky VR: Hold the World

De virtual reality-ervaring van Sky, Hold the World, biedt de unieke mogelijkheid van een één-op-één publiek met Sir David Attenborough. De baanbrekende interactieve ervaring neemt je mee vanuit het comfort van je huis naar het Natural History Museum in Londen, waar je zeldzame exemplaren uit de wereldberoemde collectie kunt bemachtigen terwijl je achter de schermen gaat om gebieden te verkennen die meestal niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Download Sky VR: Hold the World voor Oculus hier (€3,99).

8. Human Anatomy VR

Menselijke anatomie is een essentieel onderdeel van de geneeskunde. Deze app vertegenwoordigt een unieke benadering van het leren van algemene anatomie. Dankzij uitstekende grafische afbeeldingen, informatieve inhoud en innovatieve functies is leerrijk en boeiende ervaring. De gebruiker werkt in een comfortabele en plezierige omgeving.

Download Human Anatomy VR voor Android hier (gratis).

9. Google Tilt Brush

Met Tilt Brush kun je in 3D-ruimte schilderen met virtual reality. Laat uw creativiteit de vrije loop met driedimensionale penseelstreken, sterren, licht en zelfs vuur. Je kamer is je canvas. Je palet is je verbeelding. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Download Google Tilt Brush voor Steam en Oculus hier (€19,99).

10. Unimersiv

Unimersiv is het grootste platform voor educatieve VR-ervaringen. Door de app te downloaden, krijg je toegang tot meerdere VR-ervaringen waarmee je meer kunt leren over geschiedenis, ruimte of de menselijke anatomie. Met de ruime keuze aan educatieve VR-applicaties is Unimersiv een zeer goede app voor educatieve doeleinden.

Download Unimersiv voor Oculus hier (gratis).

Unimersiv

Diederik Hermsen- XR Product Specialist

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact met ons op! Onze specialisten helpen je graag verder.

Stuur een bericht Bekijk onze andere blogs

is toegevoegd aan je winkelmandje.