Nederlands

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

VR Blogs

Het laatste nieuws en leukste weetjes over virtual reality, hardware en accessoires. Lees in onze VR Blogs alles over Virtual Reality. Weet jij bijvoorbeeld hoe ze Virtual Reality in de sportwereld gebruiken? Of ben je op zoek naar een leuke (gratis) VR game om te spelen? Check dan snel onze blogs en ontdek alles over de wondere wereld van VR!

 • De geschiedenis van Virtual Reality

  Virtual Reality (VR) is tegenwoordig overal om ons heen, maar heb je je ooit afgevraagd hoe deze technologie is ontstaan? De geschiedenis van Virtual Reality gaat jaren terug. In deze blog gaan we dan ook terug in de tijd om een kijkje te nemen naar de oorsprong van VR. Lees snel verder en ontdek meer!

 • De toekomst van Virtual Reality

  Virtual Reality (VR) heeft de wereld van gaming de afgelopen jaren drastisch veranderd, maar wat kunnen we verwachten van de toekomst van deze baanbrekende technologie? Om die vraag te beantwoorden hebben we gekeken naar wat experts zeggen over de veranderingen die gaan plaatsvinden in VR-gaming. Ben je al benieuwd? Lees dan vooral verder!

 • Hoe werkt Virtual Reality?

  Virtual reality (VR) is een technologische innovatie die de manier waarop we de wereld ervaren voorgoed heeft veranderd. Met VR kunnen we onszelf onderdompelen in virtuele omgevingen en interactie hebben met digitale content op een manier die voorheen ondenkbaar was. In deze blog duiken we diep in de techniek achter virtual reality en onthullen we de mysteries die schuilgaan achter deze fascinerende technologie.

 • De Beste VR Bril voor PC!

  Virtual Reality (VR) heeft de wereld van gaming veranderd, waarbij spelers een meeslepende ervaring beleven die hun zintuigen prikkelt en hen in staat stelt om virtuele werelden te verkennen. Bij het kiezen van de juiste VR-bril voor pc-gaming is het essentieel om te overwegen welke bril de beste prestaties, comfort en ondersteuning biedt. Onder de vele beschikbare opties springt één VR-bril eruit als de ultieme keuze: de HTC Vive Pro 2.

 • Wat is Extended Reality?

  Extended Reality is een overkoepelende term die verwijst naar een combinatie van Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR). Het is een concept dat de grenzen tussen de fysieke en digitale wereld vervaagt door de integratie van virtuele elementen in de echte wereld en de mogelijkheid om interactie te hebben met deze virtuele content. Eigenlijk zorgt extended reality ervoor dat we nieuwe en meeslepende ervaringen kunnen creëren waarin de echte wereld wordt uitgebreid met virtuele objecten, omgevingen en interacties.

 • Wat is virtual reality? Een uitgebreide introductie

  Virtual reality, ook wel VR genoemd, is een technologie die de afgelopen tijd steeds meer aandacht krijgt. Maar wat is virtual reality eigenlijk? In deze blogpost zullen we je een uitgebreide introductie geven in de wereld van VR. We zullen uitleggen wat VR is, hoe het werkt en hoe het wordt toegepast. Of je nu een tech-liefhebber bent of gewoon nieuwsgierig bent naar deze opkomende technologie. We zullen ons best doen om al je vragen te beantwoorden!

 • Virtual Reality en je ogen: Is een VR-bril slecht voor je ogen?

  Virtual Reality (VR) is een technologie waarmee je je helemaal in een andere wereld kunt verplaatsen. Een virtuele wereld die allerlei verschillende unieke ervaringen biedt. Het is een hartstikke interessante technologie en je kunt er van alles mee doen. Maar veel mensen vragen zich af: is een VR-bril slecht voor je ogen? In deze blog duiken we samen in de technologie achter de VR-bril en bespreken we de mogelijke effecten van virtual reality op je ogen.

 • De prijs van Virtual Reality: hoe duur is een VR-bril?

  Virtual Reality (VR) is een technologie die steeds populairder wordt, maar veel mensen vragen zich af: hoeveel kost een VR-bril eigenlijk? In deze blog duiken we diep in de wereld van Virtual Reality en gaan we in op de factoren die van invloed zijn op de prijs van een goede VR-bril. Door een beter begrip te krijgen van de kosten, kun je een goed overwogen beslissing nemen bij het kiezen van een VR-bril die perfect bij jou past.

 • Unbound XR Distributie Partners

  Welkom op onze Distributie Partners-pagina, waar we met trots onze nauwe samenwerkingen met vooraanstaande merken in de XR-wereld presenteren. Bij Unbound XR geloven we dat de kracht van innovatie wordt versterkt door samen te werken met de besten in de industrie. Onze partnerschappen gaan verder dan alleen het aanbieden van producten; ze vormen de kern van onze toewijding om onze klanten te voorzien van ongeëvenaarde XR-ervaringen en uitgebreide ondersteuning.

 • Breng je Lichaam naar de Virtuele Wereld met VR Trackers

  In de dynamische wereld van virtual reality (VR) hebben innovaties geleid tot verbluffende ervaringen die ons meenemen naar grenzeloze werelden. Een van de meest opwindende ontwikkelingen op dit gebied is volledige lichaamstracking, waarmee je niet alleen je virtuele omgeving ziet, maar ook je hele lichaam kunt besturen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van VR trackers en tracker straps.

 • Ontdek de 10 Beste VR Games voor Meta Quest 2 in 2023

  In deze blog geven we je een aantal aanbevelingen met onze favoriete Quest 2 games van dit moment. We hebben een top 10 samengesteld met onze tips voor urenlang speelplezier. Duik in onvergetelijke avonturen en opwindende werelden met onze zorgvuldig samengestelde aanbevelingen. Van puzzels tot actie, deze games laten je de kracht van VR ten volle benutten. Grijp je controllers en beleef een meeslepende ervaring die je nooit zult vergeten. Stap in de toekomst van gaming met Meta Quest 2 en speel de leukste VR games van het moment!

 • Ontdek de Apple Vision Pro: De toekomst begint hier

  Stel je voor dat je de digitale wereld naadloos kunt laten samensmelten met de echte wereld. Met de Apple Vision Pro, het revolutionaire technologische hoogstandje dat binnenkort verkrijgbaar is, wordt deze droom werkelijkheid. Het lijkt bijna alsof je een futuristische duikbril draagt, maar in werkelijkheid opent het je ogen voor een compleet nieuwe realiteit. Bij Unbound XR kun je straks deze baanbrekende gadget bestellen en jouw digitale ervaring naar ongekende hoogten tillen.

 • Maak Kennis met Meta Quest 3

  De wereld van virtual en mixed reality staat op het punt nieuwe hoogten te bereiken met de langverwachte release van Meta Quest 3. Unbound XR, een geautoriseerde wederverkoper, is verheugd om je de nieuwste informatie te bieden over deze baanbrekende headset die de manier waarop we immersieve technologie ervaren zal revolutioneren. Meta Quest 3 belooft hoogwaardige kleuren mixed reality, verbeterd comfort, betere grafische prestaties en een slank ontwerp. Doe met ons mee terwijl we de spannende functies en mogelijkheden verkennen die Meta Quest 3 te bieden heeft.

 • Definitie van augmented reality

  Virtual reality, augmented reality, maar ook assisted reality zijn termen die we tegenwoordig steeds vaker horen. Dankzij deze technologieën raken de echte wereld en de digitale wereld steeds meer met elkaar verweven. Helaas worden de verschillende termen nog wel eens met elkaar verward. Daarom duiken we in deze blog wat dieper in op de vraag: wat is augmented reality?

 • Virtual Reality en Privacy

  Virtual reality (VR) is een relatief nieuwe technologie die de manier waarop we communiceren en ervaringen beleven, aanzienlijk kan veranderen. Hoewel VR-technologie ons nieuwe manieren biedt om ons te vermaken, te leren en te communiceren, roept het ook vragen op over privacy en de verzameling van gebruikersgegevens. In deze blog bespreken we hoe VR-gegevens worden verzameld, opgeslagen en gebruikt, en wat dit betekent voor de privacy van de gebruiker.

 • Alles over VR Dieptecamera's

  Virtual Reality (VR) technologie heeft de manier waarop we games spelen, leren, werken en communiceren veranderd. Een belangrijk onderdeel van de VR-ervaring is het vermogen om een immersief gevoel van diepte te creëren. Hiervoor worden dieptecamera's gebruikt die de diepte van een scène meten en deze informatie vervolgens gebruiken om een realistische, driedimensionale weergave te genereren. In deze blog gaan we dieper in op de werking van VR-dieptecamera's en de toepassingen ervan.

 • Enversed Studios: Pioniers in Virtual Reality Games en Serious Games

  Enversed Studios is een toonaangevende game studio die zich richt op de ontwikkeling van virtual reality games en serious games. Het bedrijf, gevestigd in Eindhoven, heeft een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om innovatieve en boeiende gaming-ervaringen. Naast de ontwikkelstudio houdt Enversed zich tevens bezig met de entertainment-industrie. Met het Enversed VR Center zijn ze een toonaangevende bedrijf wanneer het aankomt op virtual reality entertainment.

 • Zien is geloven: Lenzen op sterkte voor VR Headsets

  Virtual reality is een snel groeiende technologie die ons in staat stelt om nieuwe en spannende ervaringen te beleven. Van gaming tot educatie, VR biedt een ongekende manier om nieuwe werelden te verkennen en onze verbeelding te laten uitkomen. Maar om het meeste uit deze technologie te halen, is het belangrijk om de juiste uitrusting te hebben - en dat omvat ook de juiste lenzen..

 • Virtueel vergaderen met Horizon Workrooms

  Vergaderen op afstand heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Zeker nu we steeds meer en vaker vanuit huis werken. Vergaderen doen we tegenwoordig niet alleen in real life op kantoor, maar ook steeds vaker via Zoom, Teams en andere conferencing tools waarmee we kunnen (video)bellen. Meta, het moederbedrijf van Facebook, doet daar nu een schepje bovenop met Facebook Horizon Workrooms. Dit online samenwerkingsplatform brengt collega’s op een unieke manier samen, namelijk via virtual reality. Wil je hier meer over te weten komen? Lees dan zeker even verder!

 • Bigscreen Beyond: 's Wereld Kleinste VR Headset

  Virtual Reality is steeds meer in opkomst en wordt gezien als de toekomst van gaming en entertainment. Met de aankondiging van Bigscreen Beyond heeft Bigscreen, een bedrijf dat zich richt op het creëren van virtuele realiteit, de verwachtingen van de consument hoog opgeschroefd. Hoewel deze headset nog niet is uitgebracht, zijn er al een aantal kenmerken bekend die de Bigscreen Beyond de moeite waard maken om in de gaten te houden.

 • Hoe Virtual Reality de hulpverlening naar een hoger niveau tilt

  Virtual Reality (VR) is een opkomende technologie die in verschillende sectoren wordt toegepast en de veiligheidsdiensten maken daarbij geen uitzondering. De Politie, Brandweer en Ambulancezorg maken steeds vaker gebruik van VR om hun medewerkers te trainen, te testen op noodsituaties en hun reactietijd te verbeteren. In deze blog zullen we de verschillende toepassingen van VR in de veiligheidsdiensten bespreken.

 • Wat we tot nu toe weten over de Meta Quest 3

  De Meta Quest 3 is de nieuwste VR-headset van Meta, die naar verwachting in de toekomst op de markt zal komen. Hoewel er nog geen officiële aankondiging is gedaan door Meta, zijn er wel enkele geruchten en aanwijzingen die ons een idee geven van wat we kunnen verwachten van de Meta Quest 3.

 • Meta Quest Pro vs. HTC VIVE XR Elite: De Beste VR Headsets van 2023?

  Onlangs op de CES2023 is de nieuwe HTC VIVE XR Elite VR headset onthuld. Deze headset betreft de nieuwste VR bril van het bedrijf HTC VIVE. De HTC VIVE XR Elite kan gezien worden als een directe concurrent voor de eerdere verschenen Meta Quest Pro. Beide headsets ondersteunen VR en AR/MR toepassingen en zijn gericht op professionele gebruikers. In deze blog leggen we de verschillen en overeenkomsten tussen de twee premium VR headsets naast elkaar en geven we een advies over wat de juiste headset voor welke toepassing is.

 • Ren, spring, loop en schiet op de Omni One

  Virtuix is inmiddels een gevestigde naam in het VR landschap. Het Amerikaanse bedrijf, met een van origine Belgische oprichter, ontwikkelde enkele jaren geleden de Virtuix Omni - een van de eerste commercieel inzetbare 360-graden loopbanden. De Virtuix Omni bleek een enorme succes te zijn bij entertainment centra en virtual reality arcades. Omdat de gebruiker volledig vastgesnoerd zit in het harnas is er weinig tot geen kans dat de speler zichzelf bezeerd. Op de Virtuix Omni kun je zo hard rennen als je wilt, de gladde achthoekige ondergrond zorgt ervoor dat je stevig op het apparaat blijft staan terwijl je in de virtuele wereld naar voren schiet.

 • Wat we tot nu toe weten over de Sony PlayStation VR 2

  De nieuwste PlayStation VR headset - PlayStation VR 2, afgekort PSVR2 - is aangekondigd en wordt verwacht op 22 februari 2023. De VR bril van PlayStation is aan te sluiten op de PlayStation game-consoles, zoals PlayStation 4 en PlayStation 5.

 • Pico Neo 4 vs. Meta Quest 2

  Onlangs heeft Pico zijn nieuwste generatie VR bril aangekondigd: de Pico Neo 4. Deze headset belooft de strijd aan te gaan met de immens populaire Meta Quest 2. Maar beschikt de Pico Neo 4 over de juiste specificaties om een echte concurrent te worden van Meta? En misschien nog belangrijker: hoe is het met de software en games van Pico gesteld? In deze blog zetten we de overeenkomsten en de verschillen tussen de Pico Neo 4 en de Meta Quest 2 op een rijtje en geven we een advies over de beste VR bril.

 • Vive Location Based Software Suite (LBSS)

  De HTC Vive Focus 3 behoort op dit moment tot een van de meest gebruikte VR Brillen in LBE-omgevingen (VR arcades). Dankzij de krachtige hardware en het rijke software-ecosysteem is de Vive Focus 3 flexibel in te zetten en gemakkelijk om op grotere schaal te implementeren. De Vive Focus 3 biedt 5K-beeldresolutie, 90 Hz verversingssnleheid, kan WiFi 6 en 6E ontvangen en bezit een ingebouwde batterij welke tijdens het spelen verwisselbaar is.

 • Top 5 Virtual Reality (VR) Handschoenen

  Virtual Reality (VR) is inmiddels zo ver ontwikkeld dat het bijna niet meer van echt te onderscheiden is. Maar wat nog mist om het helemaal levensecht te maken is de sensatie van aanraking. Want hoe gaaf is het om de dingen die je in virtual reality ziet ook te kunnen aanraken? Gelukkig zijn er inmiddels een hoop ontwikkelaars op de markt die hiermee bezig zijn. In deze blog zetten we de populairste VR handschoenen (gloves) op een rij.

 • Eenvoudig apparaatbeheer van VR & AR Headsets

  Misschien (her)ken je het wel: binnen de organisatie waar je werkt is electronica aangekocht waar iedereen van tevoren enorm enthousiast over was. Maar binnen de kortste keren ebt het enthousiasme langzaam weg omdat de producten toch niet zo goed werken als vooraf gedacht (en gehoopt). Dit is, ook met virtual reality, een bekend probleem binnen de zakelijke markt. Maar gelukkig is hier een oplossing voor: ArborXR. Op deze pagina leggen we uit wat het is en waarom eigenlijk ieder bedrijf dat met VR werkt een device management systeem zoals ArborXR nodig heeft!

 • HTC VIVE Focus 3 LBE: Hoe is de licentie te activeren?

  HTC heeft onlangs een nieuwe licentie uitgerold waarmee gebruikers de HTC VIVE Focus 3 (effectiever) in een arcade of entertainment omgeving kan gebruiken. Lees hier wat deze LBE licentie precies inhoudt. Maar over hoe deze licentie te activeren is heerst nog wat onzekerheid. Wij helpen daarbij graag.

 • Meta Quest 2 vs. Pico Neo 3 Link: Wat zijn de verschillen?

  De populairste VR bril van afgelopen jaren was de Meta Quest 2 (voorheen bekend als Oculus Quest 2). De Quest 2 is een standalone all-in-one headset, wat betekent dat de VR bril volledig zonder PC en kabels gebruikt kan worden. Voor veel mensen was de Quest 2 dan ook de ideale VR bril om mee te beginnen. Maar de reden dat de Quest 2 zo populair bleek, was ook omdat er weinig tot geen concurrentie is dezelfde prijs-range zat. Met de release van de Pico Neo 3 Link is daar verandering in gekomen. De Neo 3 Link is de nieuwste VR bril van Pico (ByteDance) en heeft bijna identieke specificaties aan de Quest 2. Toch zijn er een aantal verschillen waarom je beter voor de ene bril kan kiezen dan voor de andere. In deze blog leggen we deze verschillen uit.

 • HADO: Dé sport van de toekomst!

  E-sports worden steeds populairder. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd worden er steeds meer en grotere e-sports evenementen georganiseerd. Veelal zijn dit sporten waarbij spelers achter een computerscherm of een console online tegen elkaar strijden, maar HADO brengt hier verandering in. HADO is een zogeheten augmented reality sport: spelers kunnen met behulp van augmented reality techniek fysiek én digitaal tegen elkaar strijden. Hoe deze sport precies in zijn werk gaat en hoe de techniek achter deze sport werkt leggen we uit in deze blog.

 • Meta Quest 2 Facebook-account Login veranderingen

  Een van de grootste nadelen van de populaire Meta Quest 2 was dat je hiermee verplicht was om in te moeten loggen met een (actief) Facebook-account. Voor veel gebruikers, waaronder bedrijven die met gevoelige informatie om moeten gaan, was dit een dealbreaker. En in veel gevallen was dit jammer; want de Quest 2 is gewoon een erg goede headset die voor veel toepassingen geschikt is. Gelukkig zag Meta zelf ook in dat dit geen houdbaar concept was en hebben ze onlangs aangekondigd zich te ontdoen van het verplichte Facebook-account.

 • SlimeVR Full Body Tracker

  SlimeVR is een goedkope oplossing voor Full Body Tracking voor gebruik in SteamVR, waarbij gebruik wordt gemaakt van sensoren om gegevens naar Steam te sturen in plaats van alleen te vertrouwen op een zichtlijn (zoals bij de HTC VIVE tracker). Dit betekent dat zitten in stoelen, liggen en zelfs jezelf bedekken met een deken geen probleem is.

 • De Nieuwe Pimax Crystal VR Headset: Concurrentie voor de Varjo Aero?

  Pimax heeft de Pimax Crystal aangekondigd, een nieuwe headset die in grote lijnen vergelijkbaar is met de aankomende Pimax 12K QLED headset van het bedrijf, maar met een paar functies teruggeschroefd en een lagere prijs. Hoewel de prijs van ongeveer €1.900,00 lager is valt de headset nog steeds in de categorie 'ultra-enthousiast', waarmee het een directe concurrent van Varjo's Aero headset wordt.

 • De nieuwe VR brillen van Meta: Wat gaan we in de toekomst van Meta zien?

  Meta's Reality Labs divisie heeft nieuwe prototypes onthuld die op de routekaart staan naar lichtgewicht, hyperrealistische virtual reality graphics. De brillen zijn nog lang niet uitontwikkeld en klaar voor de verkoop, maar de ontwerpen - met de codenamen Butterscotch, Starburst, Holocake 2, en Mirror Lake - moeten gaan leiden tot een slanke headset met realistischer kleuren die fijnere details ondersteunt dan het huidige Quest 2-schermen.

 • Metaverse en virtual reality: wat hebben ze met elkaar te maken?

  De Metaverse is hot and booming. Sinds Facebook in oktober 2021 heeft aangekondigd de naam van het bedrijf te veranderen naar Meta, springt ineens de term ‘metaverse’ overal in beeld. Maar wat is de metaverse precies? En bestaat het niet al veel langer? In deze blog leggen zullen we uitleggen wat de metaverse precies is, voor welke toepassingen het gebruikt kan worden, hoe virtual reality in het verhaal van metaverse past, en wat we in de toekomst van de metaverse kunnen verwachten.

 • 10 VR tips die niemand je heeft verteld

  Wanneer je een VR bril koopt ontvang je daar altijd een handleiding bij. In deze handleiding staat precies hoe je de VR bril moet aansluiten, hoe je hem moet opladen een aan-/uitzetten en in sommige gevallen hoe je de juiste software moet downloaden. Maar vaak staat er niet in hoe je bijvoorbeeld het beste je VR kabels kunt ophangen, of welke applicaties handig zijn om als extra te downloaden. In deze blog zetten we daarom een aantal handige tips voor je op een rijtje zodat jij goed voorbereid aan de gang kunt gaan met je nieuwe VR bril.

 • Serious VR: Laat een serieuze VR training ontwikkelen

  Virtual reality wordt al langere tijd niet meer alleen gebruikt voor het spelen van spelletjes. Waar het enkele jaren geleden nog puur als entertainment device werd ingezet, is het hedendaags mogelijk om complete VR trainingen te volgen. Dit is met name handig voor training die “in het echt” nogal tijdrovend en kostbaar zijn. Denk hierbij aan het oefenen met een vliegtuigslurf op KLM - of een training van een hartchirurg die een lastige operatie moet oefenen. Maar gelukkig is VR inmiddels zo ver gekomen dat het ook mogelijk is om dit soort trainingen in de virtuele wereld te doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een VR bril (en in sommige gevallen een krachtige PC). En natuurlijk iemand die de training voor jou ontwikkeld.

 • De Beste Schoonmaak Artikelen voor VR Brillen

  Wanneer je jouw VR bril intensief gebruikt hebt, is het belangrijk om deze weer schoon en hygiënisch achter te laten. Ook wanneer je de VR bril met je vrienden gebruikt, of bijvoorbeeld doorgeeft op een VR evenement, dan is het wel zo fris als de headset schoon is. Gelukkig zijn er genoeg producten verkrijgbaar waarmee jij jouw VR bril altijd netjes kunt houden! In deze blog zetten we een paar van onze populaire schoonmaakproducten voor je op een rij.

 • VIVE Focus 3 Licentie: Nieuwe functies voor VR Arcades en LBE-locaties

  De HTC VIVE Focus 3 is een populaire standalone VR bril gericht op bedrijven. Mede vanwege de standaard bijkomende “VIVE Enterprise Warranty” (zakelijke garantie) is het een slimme en veilige keuze voor bedrijven die een betrouwbare, draadloze VR bril willen hebben. Maar onlangs heeft HTC VIVE een aantal (softwarematige) updates doorgevoerd waardoor de VIVE Focus 3 ook heel goed in een VR Arcade of andere LBE-omgeving (location based entertainment) te gebruiken is. In deze blog zetten we de nieuwe updates van de VIVE Focus 3 op een rijtje.

 • De Beste Accessoires voor Meta Quest 2

  Met de juiste accessoires haal je alles uit jouw Meta Quest 2 VR bril. Van een hoofdband waarmee de VR bril comfortabeler gaat zitten, tot een oplaadstation waarbij je de VR bril en controllers handig kunt opbergen en opladen. Voor alles is er inmiddels wel een handige accessoire te vinden. In deze blog zetten wij onze accessoires voor de Meta Quest 2 op een rijtje, zodat je direct in een overzicht kunt zien wat er voor jou handig is om te gebruiken!

 • Wat is SideQuest en hoe gebruik je het?

  Als je net een Quest 2 hebt aangeschaft, dan denk je misschien dat de officiële Oculus Store de enige manier is om spellen aan te schaffen. Maar wist je dat er nog een geheel ander platform is waar je ook spelletjes kunt downloaden? Dit platform wordt SideQuest genoemd. In dit artikel leggen we uit wat SideQuest inhoudt en hoe jij spellen via dit platform op je Quest 2 kunt zetten.

 • Hoe koop je de juiste VR bril?

  Virtual reality wordt steeds populairder. Waar virtual reality enkele jaren geleden alleen nog voor de echte nerds was, kijkt men tegenwoordig niet meer gek op als je een VR-headset thuis heeft liggen. Maar wat is nu de beste virtual reality headset om te kopen? En waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van een VR-headset? In deze blog leggen we stap voor stap uit wat de belangrijkste punten zijn van een VR-headset en wat belangrijke dingen zijn om op te letten bij de aanschaf hiervan.

 • Top 5 Assisted Reality Headsets van 2022

  Assisted Reality (AR) betekent letterlijk geassisteerde realiteit. Het is een toevoeging aan de realiteit. Dit is in weze anders dan Virtual Reality (VR). Bij virtual reality vervang je de realiteit met een virtuele wereld, maar bij Assisted Reality vul je de echte wereld juist aan met informatie.

 • Voel de Virtuele Realiteit met SenseGlove Nova

  Het ophebben van een virtual reality-bril is 1 ding. Het voelen van virtual reality is iets heel anders! Het Nederlandse bedrijf SenseGlove maakt het mogelijk om met behulp van een haptische handschoen fysiek te voelen wat je in de virtuele wereld aanraakt. In deze blog leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat en waarom het nuttig is om een haptische handschoen te gebruiken.

 • Gemvision: Augmented Reality & Remote Collaboration in het Werkveld

  Gemvision is een softwarebedrijf afkomstig uit Rotterdam. Ze zijn gespecialiseerd in het aanbieden van een kant-en-klaar oplossing voor augmented reality en remote assistance toepassingen.

 • Welke VR bril kun je met een PlayStation 4 gebruiken?

  Beschik je al over een PlayStation 4 (PS4) en wil je gebruik maken van virtual reality? Dan is de PSVR bril een goede keuze! De PlayStation VR bril is aan te sluiten op de PlayStation 4 of of op de nieuwere PlayStation 5.

 • RealWear Smart Glasses: De Ultieme Smart Glasses voor Industriële Toepassingen

  In 2017 lanceerde RealWear (van origine een Amerikaans bedrijf) de RealWear HMT-1. Deze Remote Collaboration Smart Glasses bleek een regelrechte hit te zijn bij bedrijven die in industriële omgevingen werkzaam zijn. Waar vergelijkbare brillen zoals de Microsoft HoloLens 2, Vuzix M400 en Google Glass 2 nogal delicate apparaten zijn, is de RealWear HMT-1 gemaakt voor het zwaardere werk.

 • ARVI Labs: VR Escape Room Games voor VR Arcades & Speelhallen

  Ben je van plan om te beginnen met een Virtual Reality Arcade? Of misschien heb je al een VR Arcade maar loop je tegen wat software management problemen aan? ARVI VR heeft hier iets voor bedacht: zij hebben een eigen software platform ontwikkeld dat specifiek is gericht op het eenvoudig distribueren van VR Arcade-spelletjes. Hoe dit precies in zijn werk gaat leggen we verder uit in deze blog.

 • Top 8 VR & AR Trends voor 2022

  Augmented en virtual reality beginnen een steeds grotere vlucht te nemen. Waar het enkele jaren geleden nog een leuke gimmick was voor bedrijven die iets innovatiefs zochten, is het hedendaags een echte toevoeging op de realiteit. In deze blog zetten wij een aantal VR/AR trends op een rij die wij verwachten in 2022 terug te zien.

 • Vaccineren in Virtual Reality

  In heel Nederland wordt er alles aan gedaan om zoveel mogelijk mensen zich te laten vaccineren. Maar wat doe je als er “prikangst” heerst? Dan kan virtual reality een hele mooie tool zijn om ook deze mensen toch over de streep te trekken!

 • De Verschillen Tussen Reverb G2 V1 en Reverb G2 V2

  Vorig jaar lanceerde HP de HP Reverb G2: een VR-headset die zich (onder andere) kenmerkte vanwege de hoge beeldresolutie. Inmiddels heeft HP een upgrade van deze headset aangekondigd: de HP Reverb G2 V2. Met deze headset wordt een al goede headset nóg beter gemaakt. Onder andere verbeteringen in de (verticale) tracking, compabiliteit met de headset-kabel en verschillende (AMD-)moederborden en een betere oogafstand-customization.

 • Van Oculus voor Business naar Quest voor Business

  Facebook (oftewel Meta, de nieuwe overkoepelende naam) heeft gisteren zijn jaarlijkse Facebooks ontwikkelaarsconferentie voor alles wat met virtual reality te maken heeft, gehouden. Hierin zijn een aantal belangrijke plannen naar voren gekomen, die gevolgen hebben voor klanten van Oculus for Business. We zetten hieronder de belangrijkste wijzigingen op een rij

 • HTC onthult nieuwe HTC VIVE Flow Headset

  Na veel geruchten over een nieuwe headset van HTC, is er dan eindelijk een nieuwe bril op komst: de HTC VIVE Flow. Echter is dit niet te headset die verwacht werd. Wat is het dan wel? Dat lees je in onze blog.

 • Diederik2021

  VRelax: Ontspannen in virtual reality

  VRelax is een wetenschappelijk gevalideerde virtual reality app gericht op mensen binnen de GGZ, ziekenhuizen en het bedrijfsleven. Met VRelax kunnen zij zelf hun stresslevels te managen. Het is een ontspanningstool tegen stress, burnout, angst en somberheid. Maar ook een afleidingstool voor pijnafleiding, lichamelijk ongemak en medisch technische handelingen. Van lichte stress tot zware psychische klachten, VRelax kan bij elke vorm van stress op elk moment en plaats voor verlichting zorgen.

 • Diederik2021

  Trainingen & Workshops over Virtual Reality (VR / AR / XR)

  Op zoek naar een training en/of workshop over virtual reality technologie? Wij helpen hier graag bij! Onze XR Consultant heeft ruimte ervaring met allerlei vormen van Extended Reality en kan voor iedere doelgroep een mooie XR-presentatie en/of workshop verzorgen.

 • Microsoft Azure Kinect: wat kun je er mee?

  Azure Kinect is een geavanceerde, ruimtelijke ontwikkelaarskit met geavanceerde Vision- en Speech-modellen, geavanceerde AI-sensoren en een aantal krachtige SDK's die kunnen worden verbonden met Azure Cognitive Services.

 • Voorstellen XR Consultant: Simon Frijters

  Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Simon Frijters, een gedreven specialist en consultant boordevol kennis en ervaring over hoe XR-technologie kan worden toegepast in het bedrijfsleven en overheidsorganisaties.

 • Virtual Reality Headset Marktomvang

  De wereldwijde marktomvang van virtual reality-headsets werd geschat op 7,81 miljard dollar in 2020 en zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 28,2% van 2021 tot 2028. De uitgebreide toepassing van virtual reality- technologie (VR) in het leger en automobielsectoren is de drijvende kracht achter de marktgroei. Bovendien is de stijging van de vraag naar gaming consolesis een andere factor die de groei van de industrie voortstuwt.

 • De Gids voor het Starten met een Virtual Reality Arcade

  Leuk dat je wil gaan beginnen met het starten van een Virtual Reality Arcade, of VR wil gaan implementeren in een al bestaand entertainment park! Middels deze blog geven wij graag een aantal concrete punten waar je voorafgaand aan de start alvast over kunt nadenken.

 • Yaw2: De Next-Level Game Experience vanuit je stoel

  Na een succesvolle eerste kickstarter van de originele Yaw VR, is YAW terug met een nieuwe generatie bewegingssimulator: Yaw2.

 • De verschillen tussen Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR)

  Inmiddels is de term ‘virtual reality’ voor de meeste mensen wel bekend. Maar de termen ‘augmented reality’ en ‘mixed reality’ zijn misschien minder bekend, maar zeker niet minder belangrijk. In deze blog leggen wij de verschillen uit tussen virtual, augmented en mixed reality, en laten we middels een aantal praktijkvoorbeelden zien waarvoor je deze toepassingen kunt gebruiken.

 • Facebook stopt tijdelijk met de verkoop Oculus Quest 2 vanwege ‘huidirritatie’

  Oculus zet de verkoop van de Oculus Quest 2-headset tijdelijk even op pauze omdat er verschillende meldingen zijn gemaakt van ‘huidirritatie’. Enkele gebruikers geven aan dat het standaard gezichtsinterface van de Quest 2-headset een vervelende allergische reactie oproept (dit is anders dan de druk-plekken die je met een headset kunt ervaren).

 • De Beste Gratis VR Games voor Oculus Quest 2

  De Oculus Quest 2 is een van de populairste VR-headsets van dit moment. En niet zonder reden: de bril is volledig zonder externe computer en kabels te gebruiken! Deze bril is dan ook de ultieme headset om virtual reality te ervaren. Maar wanneer je eenmaal de bril hebt; welke games ga je spelen?

 • Leren Reanimeren met Velicus

  Virtual reality heeft op dit moment al veel meer handige toepassingen dan alleen maar het spelen van spelletjes. Zo gebruiken ziekenhuizen en overheidsinstanties een virtual reality-bril bijvoorbeeld om het personeel te trainen. Ook Mixed reality wordt tegenwoordig veelvuldig gebruikt om situaties na te bootsen. Het verschil tussen virtual reality (VR) en mixed reality (MR) zit hem met name in het feit dat virtual reality een compleet virtueel gesimuleerde wereld is, terwijl mixed reality een combinatie is tussen de 'echte' wereld en de virtuele wereld.

 • De Beste VR Headsets van 2021

  Virtual Reality (VR) Headsets worden steeds populairder. Niet alleen bedrijven, maar ook consumenten beginnen Virtual Reality steeds meer te adopteren in het dagelijks leven. Zo kan een Virtual Reality-headset bijvoorbeeld gebruikt worden om een ontspannend spelletje te spelen, maar is een VR-headset ook goed te gebruiken om (online) met vrienden te socializen.

 • De 5 Beste VR Multiplayer Games

  Virtual reality games zijn leuk, maar wat is er nou leuker dan spelen met vrienden?! Met VR Multiplayer games kun je met vrienden of familie, of juist met wildvreemden, een hele leuke VR-ervaring hebben. Om je op weg te helpen zullen we in deze blog onze favoriete VR multiplayer spelletjes op een rijtje zetten.

 • Varjo Use Cases en Best Practices

  De VR-headsets van Varjo worden, mede vanwege de human-eye resolution, steeds meer gebruikt binnen professionele bedrijven en organisaties. In deze blog geven wij een aantal real life use-cases van bedrijven die de Varjo XR-3 headset van dag tot dag gebruiken.

 • Vuzix Use Cases en Best Practices

  In deze blog geven wij een aantal praktijkvoorbeelden van de Vuzix-brillen. Meer weten hierover? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!

 • Microsoft HoloLens 2 Use Cases & Best Practices

  In deze blog geven wij een aantal praktijkvoorbeelden van de Microsoft HoloLens 2. Meer weten hierover? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!

 • Het voorkomen van Zonschade aan je VR Headset

  Bij alle VR-headsets, maar vooral bij standalone headsets, zoals de Oculus Quest 2, is het van vitaal belang om de brillen ten alle tijden uit de zon te leggen. Zelfs de kleinste zonnestralen die direct worden gericht op de lenzen van de VR-bril kunnen er voor zorgen dat er een brandvlek op de lenzen komt. Deze vlekken zijn te herkennen aan een (vaak) donker puntje met daaromheen een lichte kring. In sommige gevallen is de brandplek zo erg dat het zelfs een grote uitgesmeerde vlek lijkt te zijn.

 • Is dit de Nieuwe AR Headset van Apple?

  Apple streeft ernaar om zijn eerste augmented reality (AR)-headset in het tweede kwartaal van 2022 op de markt te brengen, aldus een nieuwe onderzoeksnota van analist Ming-Chi Kuo (Ming-Chi Kuo wordt ook wel gezien als de meest betrouwbare Apple-analist van dit moment).

 • Virtuix Omni One: Wat we tot dusver weten

  Stap op de loopband, gesp jezelf vast, zet een VR-bril op en transporteer naar een andere dimensie. Dit klinkt als het plot van bekende Steven Spielberg film Ready Player One, maar niets is minder waar! De Virtuix Omni One is het nieuwste project van Amerikaanse ontwikkelaar Virtuix, bekend van een van de eerste (en meest gekozen) VR-loopband bij met name VR Arcades en andere entertainment centra.

 • Check of je PC Klaar is voor VR Gaming

  Met een groeiend aantal PC-VR headsets, zoals de HTC VIVE Pro 2 en HP Reverb G2, is er genoeg reden voor consumenten en bedrijven om juist nu in de high-end PC VR markt te springen. Om volop gebruik te maken van VR is het wel belangrijk dat de PC aan bepaalde hardware eisen voldoet, zoals een krachtige grafische kaart (GPU) en processor (CPU). Een belangrijke vraag daarom is: kan mijn PC VR aan? In deze blog leggen wij per headset uit aan welke vereisten de PC moet voldoen.

 • Unbound XR Business op bezoek bij het KLM VR Center of Excellence

  Hoe gaaf is dat; uitgenodigd worden door KLM om eens een kijkje te nemen in hun high-tech XR Lab! Op maandag 26 april 2021 bracht Remco de Jong, Managing Director van Unbound XR Business, een bezoek aan het lab en kwam in gesprek met Werner Soeteman (Sr IT-manager KLM) en Chris Koomen (Virtual reality specialist). Met jarenlange ervaring als voormalig piloot (Remco heeft zelf jaren als piloot gewerkt voor een ontwikkelorganisatie in Noord-Australië) was dit bezoek aan de KLM natuurlijk dubbel zo interessant!

 • Hoe de HoloLens 2 en Dynamics 365 Guides zorg en educatie op afstand kunnen veranderen

  De corona-pandemie heeft een grote impact gehad op onderwijzers over de hele wereld. Dankzij de technologie voor videogesprekken kunnen veel lessen gewoon op afstand doorgaan, maar heeft de technologie tekortkomingen als het gaat om het aanleren van praktische vaardigheden. Dit najaar wendde de School of Nursing aan de Universiteit van Michigan zich tot mixed reality

 • Welke VR-headset kun je het beste kiezen?

  Met enige regelmaat krijgen wij de vraag: wat is de beste virtual reality-bril? Om hier een goed antwoord op te kunnen geven is het belangrijk om eerst te bedenken wat je met de bril wilt gaan doen. Wil je de bril bijvoorbeeld specifiek voor gaming gebruiken? Dan is de HP Reverb G2 een goede keuze. Maar wil je de bril gaan gebruiken om simpele video’s in 360 graden te kunnen laten zien? Dan kun je wellicht beter kiezen voor iets anders.

 • VR Arcade Software management & Game licenties

  Wanneer je een virtual reality-speelhal of arcade wilt gaan opstarten krijg je te maken met software licenties. In principe mag je een VR-game namelijk niet zomaar gebruiken in een commerciële omgeving. Gelukkig zijn er aparte softwaremogelijkheden om op een relatief eenvoudige manier tóch gebruik te maken van de meest populaire VR-spellen. In deze blog lichten wij daarom de 3 meest populaire opties toe: Synthesis VR, Springboard VR en Viveport Arcade.

 • Oculus Quest 2 for Business: Alles wat je moet weten

  De nieuwe Oculus Quest 2 is een van de beste standalone VR-headsets van dit moment. Met de krachtige ingebouwde processor heb je geen computer meer nodig om de headset aan te sturen, je hebt geen externe sensoren nodig om bewegingen te kunnen volgen, en het gehele pakket is ook nog eens voor een relatief lage aanschafprijs te kopen.

 • HP Omnicept en HP Reverb G2 Omnicept Edition

  De HP Reverb G2 Omnicept Edition is de nieuwste ontwikkeling op gebied van VR hardware en software. Een VR-bril met ingebouwde eye-tracking, een ingebouwde facial tracker en zelfs een ingebouwde hartslagmeter. De huidige verwachte release datum van HP Omnicept staat gepland voor Mei 2021. In deze blog leggen zetten wij alvast op een rijtje wat we hiervan kunnen verwachten.

 • XRSpace Manova: de toekomst van virtual reality?

  In 2020 kondigde Peter Chou, voormalig CEO en co-founder van HTC, de XRSpace Manova aan; een compacte VR-bril gemaakt voor "sociale interactie". Waar veel vergelijkbare VR-brillen, zoals HTC VIVE en Oculus Quest 2, zich met name richten op gaming, is de Manova juist ontworpen om mensen in de virtuele wereld samen te brengen.

 • Welke VR Headset is het beste voor jouw bedrijf?

  U bent misschien bekend met wat VR kan doen op het gebied van gaming en meeslepende entertainmentervaringen. Maar naast het reizen naar nieuwe werelden, het vechten tegen zombies en het leren over andere culturen, is virtual reality al jaren een onschatbare bron voor het bedrijfsleven. Van engineering tot onderzoek, tot training op de werkplek en zelfs klantervaring, VR heeft bijgedragen aan een aanzienlijke ontwikkeling van de manier waarop bedrijven tegenwoordig werken. Volgens een enquête in opdracht van Grid Raster heeft bijna 91% van de ondervraagde bedrijven AR- of VR-technologie geïmplementeerd of is van plan deze te implementeren. VR heeft vooruitgang geboekt in bijna elke branche, en het is heel goed mogelijk dat VR je favoriete product of dienst heeft beïnvloed.

 • HP Partner in de Spotlight: Unbound XR Business

  De rubriek Partner in the Spotlight is bedoeld om u te laten kennismaken met collega-HP partners. In deze aflevering praten we met Remco de Jong, Managing Director van HP Business Partner Unbound XR Business.

 • VR besturen met je gedachten: de NextMind Dev Kit

  NextMind is winnaar van twee CES 2020-innovatieprijzen, waaronder Best of Innovation in Virtual & Augmented technology en als Honoree in Wearable Technologies. Het bedrijf, een neurotechnologie-startup, is begonnen met het uitleveren van hun nieuwste product: de NextMind DevKit. Dit product klinkt erg futuristisch; klik het apparaat achterop je hoofd en bestuur computer-, VR-, muziek en andere applicaties met je eigen hersengolven. Hoe dit precies werkt leggen wij je graag uit!

 • Tundra Tracker: een kleiner en goedkoper alternatief voor de HTC Vive Tracker?

  Het bedrijf Tundra Labs, dat chips en andere SteamVR-development kits maakt, is op dit moment bezig met het ontwikkelen van een kleinere en voordelige variant van de bekende HTC Vive tracker. Een Kickstart-campagne om het project te financieren en feedback te verzamelen is op dit moment (Januari 2021) gestart. Naar verwachting zal er in de aankomende weken informatie over de ontwikkeling van dit product vrijkomen.

 • bHaptics introduceert NIEUWE TactSuit X40 en X16

  bHaptics heeft de nieuwe TactSuit X40 en X16 aangekondigd. Deze haptische vesten zijn de opvolgers van het bekende en originele Tactot DK3-vest. De TactSuit X40 bevat, net zoals zijn voorganger, 40 individuele haptische motoren verspreid over de voor- en achterkant van het vest.

 • De beste keuze voor VR en 360 graden camera's van 2020!

  Het filmen in 360 graden en in VR lijkt steeds meer mainstream te worden. Waar dit een aantal jaar geleden nog een leuke "gimmick" was, heeft het nu echt een toevoeging op de beleving. 360 graden videos kunnen worden afgespeeld op een VR bril of gewoon op je mobiele telefoon.

 • Microsoft HoloLens 2 Toepassingen & Voorbeelden

  De Microsoft HoloLens 2 wordt op dit moment gezien als gouden standaard op het gebied van Augmented Reality (AR). Dit heeft te maken met het feit dat de AR-bril een bijzonder hoge resolutie biedt - en een breder gezichtsveld dan zijn voorganger. Hierdoor kunnen hologrammen een stuk realistischer worden weergegeven, waardoor de bril beter in een zakelijke omgeving en voor specifieke doeleinden gebruikt kan worden.

 • XRSpace Manova: de eerste 5G VR Headset van het moment!

  XRSpace Manova is een nieuwe virtual reality-headset die eruit ziet alsof deze rechtstreeks uit Ready Player One komt. De headset is ontwikkeld met een aantal belangrijke kenmerken in het achterhoofd. Zo richt XRSpace zich op standalone-functies en ontwikkelen zij een complete wereld die VR-multiplayer een enorme boost moet geven.

 • Hoe hang je jouw VR kabels op?

  De meeste PC-gestuurde VR-brillen liggen bekabeld aan een computer. Deze brillen staan in directe verbinding met de grafische kaart van de PC, zodat je de meest kracht uit de PC haalt. Maar het nadeel van een bekabeling dat deze vaak in de weg zit.

 • Oculus Quest 2 vs. Pico Neo 2: welke VR Headset is beter?

  Terugkijkend op de afgelopen jaren hebben met name PC VR-brillen, zoals HTC Vive (Pro) en Oculus Rift (S), het VR-landschap gedomineerd. Echter lijkt er een verschuiving plaats te vinden in deze voorkeur. Steeds meer gebruikers zijn op zoek naar het gemak van een standalone VR-bril. Je hebt bij een standalone bril tenslotte geen externe PC en geen externe sensoren meer nodig. Je zet de VR-bril simpelweg op en kunt direct aan de gang gaan in de virtuele wereld.

 • Wat is Augmented Reality (AR)?

  Augmented reality is het resultaat van het gebruik van technologie om informatie - geluiden, afbeeldingen en tekst - over de wereld die we zien heen te leggen. Stel je de bekende films "Minority Report" of "Iron Man" voor; met een AR-bril leg je een digitale laag over de echte, fysieke wereld heen.

 • Wat is er nieuw aan de Oculus Quest 2 controllers?

  Oculus heeft in de afgelopen jaren veel geleerd over (al dan niet haptische) VR controllers. Daarom zijn de derde generatie Oculus Touch-controllers voor de Oculus Quest 2 beter dan ooit, met een comfortabelere grip, grotere afstand tussen de knoppen aan de voorkant en opnieuw ontworpen grip en triggerknoppen die gemakkelijker te gebruiken zijn.

 • Wat zijn de verschillen tussen PC VR en standalone VR?

  "Welke bril heb ik nodig?" is een veelgestelde vraag in VR-land. Maar deze vraag beantwoorden is nog niet zo makkelijk als je misschien zou denken. Ga je de VR-bril gebruiken om VR-games op te spelen, of wil je de bril bij groepen gaan inzetten om bijvoorbeeld 360 graden video’s te bekijken?

 • Wat is Reducept en hoe kun je het gebruiken?

  De VR-applicatie Reducept helpt tegen chronische pijnbestrijding. Door middel van het opzetten van een VR Headset ga je op reis in je eigen lichaam en schiet je met een ruimteschip op de knelpunten. Dit klinkt als een futuristisch sci-fi film, maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat dit een degelijk effect heeft op hoe patiënten de pijn ervaren!

 • Toepassingen van VR in marketing en merkbeleving

  Virtual reality staat bij menig persoon bekend als “leuk speelgoed”, maar kan - en wordt, bijzonder goed ingezet voor unieke marketingcampagnes. Grote merken zoals onder andere Adidas, The North Face en Coca-Cola zijn allen bezig met de ludieke acties waarmee je met behulp van een virtual reality-bril een toffe beleving kunt ervaren.

 • Alternatieve VR headsets als Oculus Go vervanging

  Facebook/Oculus heeft reeds aangekondigd niet meer door te gaan met productie (en vanaf 2021 ondersteuning) van de Oculus Go. Dit komt voor veel VR-gebruikers als een verrassing, omdat de Oculus Go een van de populairdere VR-brillen van het moment is.

 • 5 gratis VR apps voor je smartphone

  Wil je voor het eerste virtual reality ervaren? Dan is een mobiele VR bril een leuke en relatief goedkope oplossing! Op een mobiele VR bril kun je leuke 360 graden videos afspelen waarbij je jezelf in de virtuele wereld waant. Je hebt slechts je eigen smartphone en een mobiele VR-bril nodig (al verkrijgbaar vanaf €19,95).

 • HP Reverb G2 VR support voor nieuwe Microsoft Flight Simulator

  Microsoft Flight Simulator wordt op dit moment gezien als de beste vliegsimulatie van dit moment. En vanaf dit najaar zal de simulator ook in virtual reality te beleven zijn!

 • Vergelijking tussen VR headsets

  Er worden door fabrikanten steeds meer virtual reality brillen gemaakt. Maar welke bril is nou het beste? Om daar antwoord op te kunnen geven hebben wij een handige vergelijkingstabel gemaakt waarop alle belangrijke specificaties van de VR-brillen in een oogopslag te zien zijn.

 • Toepassen Van VR In Het Onderwijs

  Onderwijs is de basis voor een bloeiende maatschappij, en kennisoverdracht is sinds het prille begin een topprioriteit voor samenlevingen. Men zoekt voortdurend naar manieren om kennisoverdracht gemakkelijker, sneller en effectiever te maken.

 • VR Headset Op De Juiste Manier Afstellen

  Voor een goede speelervaring is het essentieel dat jouw headset goed op het gezicht en hoofd zit. Dit zorgt er niet alleen voor dat je voor een langere tijd kunt spelen, maar biedt in veel gevallen ook een scherper en aangenamer beeld.

 • Top VR Game Aanbevelingen Voor VR Arcades

  Een virtual reality arcade is een toffe plek om de nieuwste VR-games te kunnen spelen en beleven. Maar wat maakt een virtual reality arcade anders dan het spelen van een virtual reality game thuis?

 • De Leukste Virtuele Uitstapjes Tijdens Het Coronavirus

  Door het huidige corona-virus lijkt het er op dat reizen en vakanties voor veel mensen er even niet meer in zit. Gelukkig is het in virtual reality wel mogelijk om naar nieuwe plekken te gaan. En alles wat je hiervoor nodig hebt is een VR-bril en een internetconnectie. In dit artikel maken wij een selectie van de beste VR-reiservaringen zodat je zelfs tijdens de totale lockdown kan genieten van de mooiste plekken.

 • De Beste VR Headsets Van 2020

  Wat de beste VR-bril is hangt natuurlijk voor een groot deel af van je gaming set-up. Heb je een krachtige VR-PC? Dan is het slim om te kiezen voor een VR PC-headset. Maar op het moment dat je helemaal geen computer hebt, kun je misschien beter kiezen voor een standalone VR-bril, zoals de Oculus Quest.

 • Hoe Gebruik Je Een VR Headset Corona Proof?

  Juist in deze tijd is het extra belangrijk om goed te letten op de hygiënische handelingen die je uitvoert wanneer je met een virtual reality bril aan het spelen bent. Wij geven je daarom graag een aantal tips mee die ervoor zorgen dat je altijd een hygiënische oplossing kunt bieden voor het gebruik van jouw virtual reality headset!

 • 10 Manieren Om VR Op School Te Gebruiken

  Veel mensen denk bij virtual reality aan gaming. Maar er is zoveel meer te doen in de virtuele wereld dan alleen gamen! Virtual reality maakt het onder andere mogelijk om naar verschillende plekken te reizen, in een andere tijd te leven en bijzondere dingen van dichtbij te zien. En dat allemaal binnen het gemak van het klaslokaal.

 • Voel Virtual Reality Met bHaptics!

  Iedereen die de film 'Ready Player One' van Steven Spielberg heeft gezien droomt wel van een virtual reality pak waarmee je volledig wordt ondergedompeld in de virtuele wereld. Want hoe geweldig is het als je niet alleen maar de virtual reality ziet; maar ook voelt?! Met de haptische feedback pakken van bHaptics wordt dit werkelijkheid.

 • Compleet VR Brillen Overzicht (2020)

  Anno 2020 zijn er zo veel Virtual Reality-brillen op de markt, dat het wellicht lastig is om een bril te kiezen. In deze blog leggen wij daarom uit welke VR-brillen en op het moment verkrijgbaar zijn en wat de voor- en nadelen van deze brillen zijn.

 • Schoonmaak en onderhoud van een VR-bril

  Het schoonmaken en schoon houden van je VR headset zorgt er voor dat de bril & controllers langer meegaan. Maar hoe kun je nou het beste een VR-headset schoonmaken? En hoe zorg je er voor dat de controllers schoon blijven? In deze blog leggen we je alle ins-en-outs uit van het schoonmaken en onderhouden van jouw VR-headset!

 • Beste Games Met HTC Vive Tracker Ondersteuning

  Bij veel virtual reality games gebruik je alleen een VR-bril en de controllers. Wanneer je in de virtuele wereld ziet zie je vervolgens alleen je handen. En dit is eigenlijk zonde, want een groot deel van je lichaam ontbreekt dan. Door je lichaam toe te voegen wordt virtual reality ineens een heel stuk realistischer. Je kunt dit doen door een HTC Vive Tracker 2.0 toe te voegen aan je HTC Vive of Vive Pro-set. Maar let op, want niet alle games bieden ondersteuning voor full-body tracking.

 • Educatieve VR Apps & Games Voor Scholen

  Vandaag de dag is virtual reality toegankelijker dan ooit. Je hebt slechts een VR-bril nodig (al te krijgen v.a. €19,95) en kunt direct - vaak zelfs gratis - aan de slag gaan met het laten zien van educatieve Virtual Reality applicaties!

 • De Engste VR Horror Games Van 2019

  Virtual Reality games worden steeds beter en realistischer uitgewerkt. Door de hyperrealistische graphics is VR soms bijna niet meer van echt te onderscheiden. Dat realisme biedt natuurlijk de perfecte basis voor horror games! Want wat is er nou enger dan in een first-person VR omgeving achtervolgd te worden door horror-clowns...

 • Manieren Waarop Bedrijven VR Kunnen Inzetten

  Virtual Reality (VR) is ooit begonnen als een idee om jezelf in de gaming-wereld te verplaatsen. Het doel hiervan was dan ook om een zo immersief mogelijke ervaring na te bootsen, maar tegelijkertijd zoveel mogelijk fun te hebben tijdens het spelen. Inmiddels is de ontwikkeling van VR zo ver gekomen dat het ook veel verder gaat dan alleen gamen.

 • Pimax Op Bezoek Bij Unbound XR Business

  Pimax is een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in hardware- en softwareproducten van virtual reality. Pimax is op het moment één van de grootste VR-hardware producenten van de Chinese markt. In 2016 werd het eerste product, de Pimax 4K virtual reality-bril, uitgebracht, en werd het de eerste commercieel beschikbare 4K-bril...

 • VR Experience & Beleving Games

  Virtual Reality moet je beleven. En hoe doe je dat beter dan door een VR experience games te spelen? Een VR experience game is een spel waarbij niet zozeer een doel in het spel zelf zit, maar het doel is om het spel te beleven. Een bekend voorbeeld hiervan is Richie's Plank. Bij deze VR game stap je in een ligt en wordt je naar de bovenste verdieping van het een hoog gebouw gebracht.

 • VR Puzzel & Escape Room Games

  Live-Action Escape Rooms bieden een echte ervaring waarin je als speler probeert te ontsnappen uit een kamer met allerlei verborgen puzzels. Dit biedt een zeer leuke ervaring voor bijvoorbeeld teambuilding of feestjes, omdat je met je team gezamenlijk probeert te ontsnappen uit een kamer.

 • Voorbeelden Van Virtual Reality In De Sport

  Het 'ouderwets' kijken van fysieke sport neemt af door het veranderende gedrag in jongere generaties. Vandaag de dag zijn er minder mensen die kijken naar een sportwedstrijd op televisie. In plaats daarvan gaan mensen naar websites als Facebook en Twitter om enkel de highlights te bekijken. Ook de groeiende populariteit van eSports zorgt voor een afname in interesse van fysieke sporten.

 • Gratis VR Smartphone Apps & Games

  Virtual Reality wordt steeds toegankelijker. Je hebt echt geen extreme game computer of high-end VR bril nodig om virtuele reality te kunnen beleven. Een simpele VR bril en smartphone is vaak al voldoende om een leuke VR ervaring op te doen. In de App Store en Google Play Store zijn al een hoop games te vinden. In deze blog geven wij je graag een aantal tips om te starten in de mobiele VR wereld.

 • VR Tracking Uitgelegd (3 DoF vs. 6 DoF)

  Er zijn verschillende factoren die bepalen of een VR bril geschikt is voor jou of niet. Denk bijvoorbeeld aan de resolutie van de bril of het gezichtsveld. Maar ook de manier van tracking kan een VR bril onderscheiden. Sommige headsets kun je direct opzetten en begin je gelijk met spelen, terwijl je met andere headsets een ingewikkelde setup moet opzetten.

 • VR Desktop Of Laptop Keuze

  Lees in deze blog alles over de keuze voor de juiste VR computer of laptop! Waar moet je op letten bij het kiezen van je nieuwe computer en wat is nou een goede videokaart? Dit en meer in deze blog.

 • Starten met een VR Arcade? Zo doe je dat!

  Het opstarten van een virtual reality arcade is een droom voor veel ondernemers. Virtual reality lijkt ten slotte de toekomst van entertainment te hebben. Maar het zal je vast niet zijn ontgaan dat er ontzettend veel randvoorwaarden komen kijken bij het opstarten van een onderneming. In deze blog leggen wij daarom graag de hoofdpunten voor je uit waar een VR Arcade aan moet voldoen.

 • Opzetten van een VR ruimte

  Wil je een VR arcade gaan opstarten, een bedrijfsruimte vullen met VR of gewoon een goede setup maken voor jouw VR systeem? Dan helpen wij je graag een eindje op weg! In deze blog leggen wij je uit hoe je op de beste manier jouw VR apparatuur kunt neerzetten en geven we wat handige tips om dit te doen.

 • VR Actie & Avontuur Games

  VR spellen worden steeds beter en beter. Goed nieuws voor de VR gamers dus! De spellen worden grafisch niet alleen beter, maar ook de gameplay gaat met grote stappen vooruit. Om je op weg te helpen in het grote aanbod van VR spellen lichten wij in deze blog onze favoriete VR actie en avonturen games voor je uit!

 • Wat zijn de verschillen tussen VR, AR en MR?

  Wat is het verschil tussen virtual reality, mixed reality en augmented reality? Lees het in onze VR Blog over virtual, mixed en augmented reality & toepassingen van de headsets.

 • Wat Is Virtual Reality (VR)?

  Virtual Reality (VR) is, zoals de naam al doet vermoeden, een virtuele wereld. Door middel van twee beeldschermen voor je ogen wordt er door VR-software een 3D-beeld geschept waardoor jij je waant in een digitale wereld. Maar anders dan bij een 'gewone' digitale wereld, verplaats je jezelf écht in de wereld. Je staat dus middenin de actie!

is toegevoegd aan je winkelmandje.